Бащата Николай Захариев говори Червеният пират беше задържан с обвинение за

...
Бащата Николай Захариев говори Червеният пират беше задържан с обвинение за
Коментари Харесай

Бащата на Червения пират: Контактува само с майка си, готов съм да поема грижи за него

Бащата Николай Захариев приказва

" Червеният корсар "  беше арестуван с обвиняване за закани с ликвидиране, тъй като е заплашвал с имейли политици, магистрати, служители на реда и публични персони.

Мъжът споделя, че е схванал от новините, че синът му е станал един най-известните хора в страната. От години двамата не поддържали контакт.

" През последните 10 години сме разграничени с майка му. Той остана да живее при нея. Кандидатства архитектура, мислех, че е признат и е приключил. Предполагах, че работи в София. Той не пожела да контактува. Контактува единствено с майка си ", съобщи пред Българска национална телевизия Николай Захариев, татко на Илко Захариев.

Бащата на Захариев споделя, че не е знаел синът му да се подвизава с прякора " Червения корсар ". Според Николай той не е кадърен да провежда такава огромна акция за закани против магистрати и политици.

" Той беше спокоен и непретенциозен. Много образован. Учеше си уроците, беше първенец. Недоумявам. Не е бил нападателен в никакъв случай. Говорихме с юриста, че съм подготвен да поема грижи за него. Да го приютя да мине през психиатрия и да се възвърне ", добави Николай Захариев.

Българска национална телевизия: Вие имате ли пояснение по какъв начин синът ви попадна в този сюжет?

Николай Захариев: Нямам.

В Сливен, където " Червеният корсар " живее с майка си, съседи описват, че не са го виждали от дълго време, само че през годините се е случвало да викат полиция.

" Определено не създаваше проблеми, само че имаше някакъв тип закани. Лепеше по вратите бележки - " Не тропайте ", " Не чукайте ", споделя Венета Петрова.

" Недейте да ме притеснявате, ще изстрелвам ".

" Звъняхме на кварталния и по-късно го изпратиха за лечение в болничното заведение ".

Срещу Захариев в СРС има аналогично дело, споделя служебният му бранител Георги Георгиев. Разследването там обаче е открило напълно друг жанр при писането на заплашителни имейли, а огромна част от тях са били ориентирани към компании.

" По-скоро вулгарно цинични житейски послания, до момента в който тук са политически послания. Много евентуално е да е жертва на една операция и да е грубо употребен или най-малкото манипулиран ", съобщи Георги Георгиев, юрист на Илко Захариев.

Правосъдният министър в оставка Атанас Славов съобщи в " Още от деня ", че не има вяра човек, който е душевен нестабилен, да избира самичък жертвите си.

" Трябва да се проверява дали няма някаква друга връзка. Дали някой не стои зад него ", сподели Атанас Славов.

Според отбраната би трябвало да се наблюдава придвижването на откритите в Захариев смарт телефони преди изпращането на имейлите, както и от кого са били закупени. За тях обвиненият твърди, че ги е намерил в панер за електронни боклуци в столичен мол, защото събирал остаряла техника, която прибирал за преработване.

" Или са му подхвърлени, или са му дадени. В храната му открих много скъпа храна. Той имаше три чанти багаж с книги и една със скъпа храна. Той няма една стотинка. Силно се тормозя за живота и здравето на това момче ", сподели още Георги Георгиев, юрист на Илко Захариев.

Според прокуратурата има задоволително събрани доказателства, че точно Захариев е индивидът, който стои зад заплашителните имейли.

Каква ще бъде ориста на " Червения корсар " ще стане ясно идната седмица, когато Захариев ще стачкува пред Софийски градски съд задържането си.

Ако бъде приет за отговорен, Илко Захариев може да получи до шест години затвор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР